Adatvédelem

SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK FELDOLGOZÁSÁRA VONATKOZÓ NYILATKOZAT A TOPGENTI.RO SRL /Kft./ jogi személy társaság, székhelye: Str. Sirenelor u., nr. 10-12 sz., Sector 5. kerület, București /Bukarest/, Cégbejegyzési szám: J40/3679/2014 és RO32974270, mint adatfeldolgozó, tájékoztatni szeretné Önt arról, hogy a TOPGENTI.RO SRL szolgáltatásoknak / termékeknek az ügyfelek számára történő nyújtásával kapcsolatos ügyletek során az Ön személyes adatait az alább megjelölt célokból dolgozza fel.

Az adatvédelmi felelős elérhetőségi adatai: TOPGENTI.RO SRL /Kft./ társaság, jogi személy, amelynek társasági székhelye: Str. Sirenelor u., nr. 10-12 sz., Sector 5. kerület, București /Bukarest/, Cégbejegyzési szám: J40/3679/2014 és RO32974270.

A TOPGENTI.RO SRL /Kft./ által nyújtott szolgáltatások/termékek (TOPGENTI.RO SRL „termékek” vagy „szolgáltatások”) természetéből és eljárásából adódóan ezek felhasználói (“Ügyfelek” vagy „Felhasználók”) bizonyos személyes adatokat továbbítanak, amelyeket arra használnak fel, hogy biztosítsák a szolgáltatásoknak a törvényes előírásoknak és saját eljárásoknak megfelelő, optimális és biztonságos körülmények közötti szolgáltatását és lebonyolítását.

A TOPGENTI.RO SRL /Kft./ és a szolgáltatásnyújtásban résztvevő ügynökök, partnerek, alvállalkozók egyik legfontosabb elfoglaltsága az, hogy a TOPGENTI.RO SRL /Kft./  ügyfeleinek személyes jellegű adatainak védelme és megőrzése biztonságosan történjen meg.

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat tükrözi aTOPGENTI.RO SRL /Kft./  szolgáltatásainak ok/termékeinek valamennyi felhasználójára alkalmazott adatvédelmet, oly módon, hogy a felhasználók tájékoztatást nyerjenek és tudatosan tudjanak dönteni a szolgáltatás használata révén begyűjtött személyes adataik felhasználási módja vonatkozásában, továbbá a jogaikról.

SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK

Személyes jellegű adatokon úgy a nem személyes jellegű adatokat, mint a személyes jellegű adatokat értjük – amelyek egy azonosított vagy egy azonosítható természetes személyre vonatkozó információk. Egy azonosítható személy az a személy, aki közvetlen vagy közvetett módon azonosítható, egy adott sajátos azonosító elemre nézve, ide értve, de nem kizárólagos módon a következő elemeket:

(i) utónév, családnév, cím, e-mail cím, telefonszám (pl.vezetékes, mobil, fax);
(ii) pénzügyi jellegű információk (pl. jövedelmek, stb.)
(iii) a hatóságoknak szükséges vagy a hatóságok által követelt szolgáltatások nyújtására/termékekre néző különböző specifikus információk;
(iv) az audió- és videófelügyelet nyomán keletkezett információk, abban az esetben, ha az Ügyfél egy olyan helyszínt látogat meg, ahol TOPGENTI.RO SRL /Kft./ szolgáltatásokat/termékeket forgalmaz,vagy ügyféltámogató szolgáltatásokat vesz igénybe;
(v) aláírás;
(vi) a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ által végzett adatfeldolgozásból származó bármely más információ (pl. az ügyfelek elosztása különböző kritériumok szerint, a TOPGENTI.RO SRL  /Kft./  szintjén minden ügyfél számára külön adott egyedi azonosító, a TOPGENTI.RO SRL  /Kft./  szolgáltatásaira/termékeire sajátos információk stb.) vagy a TOPGENTI.RO SRL  /Kft./ tevékenysége folytatásához szükséges bármely más információ;
(vii) IP-cím vagy a weboldalunk böngészésekor vagy a TOPGENTI.RO SRL  /Kft./ alkalmazásainak ok/szolgáltatásainak ok használatakor végzett tevékenységek.

A személyes jellegű adatok feldolgozása mindazokat a műveleteket vagy műveletsorozatokat jelenti, amelyeket automatikus vagy nem automatikus eszközökkel a személyes adatok felett végeznek, mint a gyűjtés, regisztrálás, szervezés, tárolás, adaptálás vagy módosítás, visszakeresés, tanulmányozás, felhasználás, átadás harmadik feleknek továbbítással, terjesztéssel vagy bármely más módon, csatlakozás, illetve kombináció, blokkolás, archiválás, törlés, megsemmisítés stb.

INFORMÁCIÓGYŰJTÉS

Információgyűjtésre a szolgáltatásoknak/termékeknek a felhasználók vagy lehetséges felhasználók számára történő ajánlattételi folyamatban kerül sor. A fő információforrások a következők:

1. a szolgáltatásnyújtásra használt űrlapok, a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ weboldalai és alkalmazásai használatakor leadott adatok, egyéb kommunikációs eszközök, kérdőívek, amelyek kitöltését a szolgáltatás felhasználói vagy lehetséges felhasználói kérésünkre elfogadnak (anélkül, hogy kötelesek lennének elfogadni), egyéb dokumentumok, amelyeket a felhasználók vagy lehetséges felhasználók kérésünkre a rendelkezésünkre bocsátanak;
2. a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ és ügynökei/partnerei közötti, illetve azok és a szolgáltatás felhasználói közötti ügyletek;
3. külső források - a sajátos kötelezettségek teljesítésére (illetékes hatóságok, nyilvános jegyzékek, elektronikus adatbázisok, a közösségi médiában és az interneten rendelkezésre álló információk, illetve a hasonló információkkal rendelkező illetékes harmadik felek, mint amilyenek, de anélkül, hogy ezekre korlátozódnának, az alábbiak: Cégbíróság, az Igazságügyi Minisztérium alárendeltségébe tartozó román bírói hatóságok, egyéb személyes adatszolgáltatók stb.)

A következő adatokat gyűjtjük:

Az Adona.hu háromféleképpen gyűjt be személyes adatokat a felhasználóitól:
 • közvetlenül a felhasználótól;
 • forgalmi adatok, a felhasználó böngészőjéből;
 • sütik által.
A. Közvetlenül gyűjtött személyes jellegű adatok.
A1. Amikor belép az Adona.hu oldalra vagy fiókot nyit, illetve rendelést ad le, kérhetjük a nevét, családnevét és/vagy e-mail címét, valamint a szerződéshez, kézbesítéshez vagy számlázáshoz szükséges egyéb adatokat.

Ezeket az adatokat a szerződés befejezésétől számított 3 évig őrizzük meg (ez az időszak az általános elévülési időszak). A számlán szereplő adatokat 10 évig őrizzük meg (ez törvényes adóügyi kötelezettség).

Ha ezeket az adatokat nem adja meg, nem lesz lehetőségünk teljesíteni az Ön rendelését.

A2. Ha a támogató szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni, kérhetünk egy e-mail címet vagy egy telefonszámot. Fenntartjuk a jogot arra, hogy az Adona.hu szolgáltatások támogató szolgáltatásai keretében lebonyolított bármely kommunikációt rögzítsünk a szolgáltatásaink javítása céljából. A kommunikáció elkezdése előtt értesíteni fogjuk Önt arról, hogy a beszélgetés lehetséges, hogy rögzítésre kerül.

Ezeket az adatokat arra használják például, hogy felvegyék Önnel a kapcsolatot egy panasz/kérés rendezése érdekében. Egyéb személyes jellegű adatokat jelentő adatokat is kérhetünk Öntől, de csak akkor, ha azok ilyen célból szükségesek.

A3. Hasonlóképpen, amikor Ön feliratkozik a Hírlevelünkre, kérjük adjon meg egy e-mailcímet, hogy személyesebbé tegyük az Önnel folytatott kommunikációt.

Ezeket az adatokat a hozzájárulás visszavonásáig őrizzük meg, illetve mindaddig, amíg az Ön tevékenysége kimutatja számunkra, hogy Önt már nem érdekeli a velünk folytatott kommunikáció.

A4. Amikor fizetést hajt végre, a kifizetéseket a partnereink - Stripe, Inc - kezelik, így a banki információkat számukra fogják továbbítani. A partnerek személyes jellegű adatok feldolgozására vonatkozó elvei elérhetők az illető partnerek weboldalán.

B. Forgalmi adatok
Amikor egy weboldalra lép, függetlenül a használt eszköztől, bizonyos információkat fed fel önmagáról, mint amilyen az Ön IP-címe, a hely ahonnan belépett a weboldalainkra, a látogatott oldalak. Az Adona.hu, mint bármely más adatkezelő, regisztrálja ezeket az információkat egy meghatározott ideig. Az Adona.hu külső webes forgalom elemzési szolgáltatásokat használ, mint amilyen a Google Analytics.

Ezeket az adatokat kizárólag az Adona.hu használja fel a weboldal és a szolgáltatások javítása céljából, és a weboldal biztonságának biztosítása céljából:

- az ügyfél által a rendelés leadásakor önként szolgáltatott adatok (családi- és utónév, szállítási cím, telefonszám), amelyeket arra használunk, hogy eleget tegyünk a rendelésnek és a terméket kézbesítsük a futár segítségével az ügyfélnek. A visszatérítés esetén használjuk az IBAN kódot is (visszatérítési űrlap);

- böngészési adatok (IP-címek), amelyeket automatikusan regisztrálnak abban a pillanatban amikor egy felhasználó a weboldalra lép és amelyeket azzal a céllal használnak, hogy névtelen statisztikai információkat gyűjtsenek a weboldal használatával kapcsolatosan annak érdekében, hogy nyomon tudják követni a teljes biztonságban történő helyes működést;

C. Sütik
- munkamenetenként és rögzített

Az adataid gyűjtésének célja kizárólag a kérelmed hatékony és gyors kielégítése, a vásárlási eljárás minden szakaszában: a rendelési űrlapba általad beírt adatok helyességének ellenőrzése, a rendelésed ellenőrzése, számlakibocsátás az általad rendelt termékekre. Valamint az is, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot abban az esetben, ha a rendelésed véglegesítésével kapcsolatosan kérdéseink vannak.

Ha információkat szeretne kapni a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ által a www.adona.hu online üzletünkön keresztül nyújtott szolgáltatásokról és termékekről, kérjük, iratkozzon fel a hírlevelünkre, megjelölve az Ön e-mail címét. Ha egy terméket vagy egy szolgáltatást szeretne vásárolni az www.adona.hu online üzletünkből, kérjük, töltse ki a rendelési űrlapban kért adatokat (családi- és utónév, cím, helység, telefonszám).

A SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK FELDOLGOZÁSI CÉLJAI

A TOPGENTI.RO SRL az alábbi célokból dolgozza fel a személyes jellegű adatokat:
 • a személyes jellegű adatok gyűjtésének célja az Adona.hu termékeinek és szolgáltatásainak értékesítése (valamennyi járulékos tevékenységgel együtt, mint amilyenek a rendelés feldolgozása, kézbesítés, fizetés, számlázás stb.), ügyfélkapcsolati szolgáltatások és marketing tevékenységek az Adona.hu saját szükségleteire;
 • felhasználók / lehetséges felhasználók azonosítása a kommunikációs eszközök segítségével (pl. telefon, e-mail, posta, internet, asztali és mobil alkalmazások, amelyekre az Ügyfél a nyújtott szolgáltatások felhasználása érdekében lép be);
 • felhasználók / lehetséges felhasználók azonosítása azon törvényes kötelezettségek teljesítése céljából, amelyeket a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ társaságnak be kell tartani a szolgáltatás nyújtásakor;
 • a műveletek felügyelete és szolgáltatások lebonyolítása, továbbá támogató szolgáltatások nyújtása a felhasználók / lehetséges felhasználók részére;
 • profilalkotás vagy profilelemzés a szolgáltatások minőségének javítására és véleménykutatás végzésére, valamint a szolgáltatások bármely más módon való népszerűsítésére és/vagy általános jellegű marketing- vagy reklámtevékenységek végzésére;
 • a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ weboldalaira belépő bármely személy viselkedésének elemzése, sütik használatával, azzal a céllal, hogy biztosítva legyen a felhasználó preferenciáihoz igazított (általános és kereskedelmi) tartalom;
 • belső elemzések végzése (a statisztikai elemzéseket is ideértve) mind a szolgáltatások, mind pedig a felhasználók/lehetséges felhasználók portfóliója vonatkozásában a szolgáltatásnyújtás, annak javítása és fejlesztése céljából, továbbá piackutatások és elemzések készítése az adott területen;
 • a szolgáltatásnyújtással vagy a társaság érdekeivel kapcsolatos bármely eljárási és/vagy jogi helyzet rendezése;
 • a szolgáltatásnyújtással kapcsolatos dokumentumok és/vagy a felhasználókkal / lehetséges felhasználókkal folytatott kapcsolattartás archiválása mind fizikai, mind pedig elektronikus formátumban;
 • jelentés az állami intézményeknél a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ társaságra alkalmazandó törvényes szabályozások szerint (pl.: szabályozó hatóságok és jogi hatóságok).
A SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK FELDOLGOZÁSÁNAK JOGALAPJA

A TOPGENTI.RO SRL /Kft./ a személyes adatokat a fent említett célokból a következők alapján dolgozza fel:
 • A szerződés teljesítése és e szerződést megelőző lépések (GDPR 6. cikkely, (1), b.) - a rendelési űrlappal begyűjtött adatok vagy az ügyfélkapcsolati szolgáltatások révén kapott adatok vonatkozásában;
 • Törvényes kötelezettségek (GDPR 6. cikkely, (1), c.) - a számlázáshoz szükséges adatok vonatkozásában;
 • Hozzájárulás (GDPR 6. cikkely, (1) a marketing célból használt adatok vonatkozásában a weboldal látogatói részéről (hírlevélre való feliratkozás, marketing sütik stb.);
 • Jogos érdek (GDPR 6. cikkely, (1) f.) a marketing célból használt adatok vonatkozásában az Adona.hu aktuális ügyfeleinél (az 506/2004. számú törvény 12. cikkelye (2) bekezdése szerint), az Adona.hu saját weboldalának biztonsága (GDPR 49. preambulum-bekezdése) és a belső téren használt adatok az Adona.hu saját weboldalának tökéletesítése céljából (esetenként, az adatok anonimizálása és álnevesítése is).
A FELHASZNÁLÓ KÖTELES KÖZÖLNI AZ ADATOKAT? ELUTASÍTÁS ESETÉN MIK A KÖVETKEZMÉNYEK?

A felhasználóktól / lehetséges felhasználóktól kért személyes adatoknak a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ társaság általi feldolgozása a szolgáltatásnyújtás céljából feltétlenül szükséges a törvényes előírások és a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ eljárásai szerint. Ezen adatok szolgáltatásának elutasítása lehetetlenné teszi a szolgáltatások nyújtását. A felhasználó választhatja azt, hogy ne dolgozzák fel az adatait közvetlen marketing célokra.

A SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK CÍMZETTJEI

A fent említett célok teljesítése érdekében a társaság továbbíthatja az Ügyfelek adatait, ahol ez szigorúan szükséges, a következő kategóriájú harmadik felek személyek részére:
 • szabályozó hatóságok és jogi hatóságok
 • szerződéses partnerek (pl. a társaság ügynökei, könyvvizsgálók, tanácsadók stb.), egyesek a feldolgozó által kibocsátott személyes jellegű adatfeldolgozási meghatalmazással is rendelkeznek.
Ezek a szerződéses partnerek Romániában is folytatnak kereskedelmi tevékenységet és ezek számára továbbíthatják az Önök személyes adatait, hogy azokat felhasználják a társasággal szemben vállalt kötelezettségek keretén belül. Azok a személyes adatok, amelyeket hozzáférhetővé teszünk az adatfeldolgozásra általunk felhatalmazott személyek számára, az illető szolgáltatások megvalósítása céljából minimálisan szükséges személyes adatokra korlátozódnak és, ugyanakkor, az illető adatkezelőktől azt is igényeljük, hogy a személyes adatokat ne használják fel semmilyen más célra.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden entitás, amellyel együttműködünk, biztonságos feltételek között tárolja az Ön személyes jellegű adatait. Hasonlóképpen, ezek közül néhányan olyan adatkezelők, akik Romániában is folytatnak kereskedelmi tevékenységet, mint amilyenek az ügynökként működő pénzügyi szolgáltatást közvetítők.

Egyesek közülük olyan harmadik felek, amelyek nem dolgoznak fel személyes adatokat, viszont hozzáférhetnek ezekhez a kötelezettségeik teljesítése céljából vagy a társasággal folytatott kapcsolattartás során, mint amilyenek a műszaki karbantartó társaságok, pénzügyi ellenőrök vagy jogi szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók.

A fent említett személyes jellegű adatok az alábbi helyzetekben bocsáthatók harmadik felek rendelkezésére vagy továbbíthatók azok számára:

(i) közhatóságok, könyvvizsgálók vagy a társaság szolgáltatásaival, tevékenységeivel vagy vagyonával kapcsolatos ellenőrző tevékenységet végző intézmények, amelyek kérelmezik a társaságtól, hogy információkat közöljenek, a társaságot terhelő törvényes kötelezettségek alapján;
(ii) valamely törvényes kérelem teljesítése céljából, a szolgáltatásnyújtással kapcsolatos kérelmeket is ideértve, vagy a társaságunk, illetve más entitás vagy személy - mint amilyenek a bírói hatóságok - jogai és vagyona védelme céljából;
(iii) az átvevő harmadik felek, amennyiben a társaság tevékenységét (teljesen vagy részben) átruházzák és az érintett személyek személyes jellegű adatai az átruházás tárgyát képező vagyon egy részét képezik. Hasonlóképpen a fent említett feldolgozás céljából az Ön személyes jellegű adatait továbbíthatjuk a  TOPGENTI.RO SRL /Kft./ csoportba tartozó társaságok számára, mely vállalatok a társaság utasításait fogják követni az Ön személyes jellegű adatainak feldolgozása vonatkozásában. Bővebb információkért látogasson el a https://www.adona.hu oldalra.

SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK TOVÁBBÍTÁSA ORSZÁGON KIVÜLRE

A fent leírt műveletek kontextusában az Ügyfelek személyes adatai továbbíthatók az országon kívül Európai Uniós („EU”) tagállamok számára vagy az Európai Gazdasági Térségben (EGT). Ezért, ezennel tájékoztatjuk az Ügyfeleinket, hogy a társaság által végzett bármely adattovábbítás egy EU tagállam számára vagy az EGT-ben betartja az Európai Parlament 2016/679. számú Általános adatvédelmi rendelete (“GDPR”) törvényes előírásait.

A FELDOLGOZÁS IDŐTARTAMA

Az Ügyfelek személyes adatait kizárólag a fent említett feldolgozás céljai eléréséhez szükséges időre tároljuk, a hatályos törvényes szabályozások betartásával, ideértve, de anélkül, hogy erre korlátozódnának, az archiválásra vonatkozó rendelkezéseket is.

MI TÖRTÉNIK A FELHASZNÁLÓK SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATAIVAL A FELDOLGOZÁS MEGSZŰNÉSE UTÁN

Miután a fent említett adatfeldolgozási idő megszűnik és a társaságnak többé nincsen törvényes oka vagy jogos érdeke az Ön személyes adatai feldolgozása vonatkozásában, a személyes adatokat törlik a társaság eljárásai szerint, amely lehet archiválás, anonimizálás, megsemmisítés.

AUTOMATIZÁLT DÖNTÉSHOZATALI ELJÁRÁS ÉS PROFILOK LÉTREHOZÁSA

Az itt említett személyes jellegű adatok egyes automatizált döntéshozatali folyamatoknak vethetők alá, ideértve a profil létrehozását/törlését.

A SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK FELDOLGOZÁSÁSÁNAK BIZTONSÁGA

A társaság folyamatosan felméri és javítja a biztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy biztosítsa a személyes adatok biztonságos körülmények közötti feldolgozását.

A személyes jellegű adatok biztonságának biztosítása céljából tett intézkedések:
 • A személyes adatokat tároló adatbázishoz hozzáférő felhasználók az adatbázishoz kizárólag saját felhasználónévvel és jelszóval férhetnek hozzá (a jelszó 3 hibás beírása után a fiókot blokkolják). Minden felhasználó köteles megőrizni az általa hozzáférhető adatok bizalmasságát és az adatbázisban végzett minden munkamenet vége után lezárja a munkamenetet;
 • A felhasználók a személyes adatokhoz kizárólag a szolgálati feladataik teljesítése céljából férnek hozzá;
 • A felhasználók által végzett bármely személyes jellegű adatgyűjtési- és/vagy módosítási műveletet folyamatosan regisztrálásra kerül (regisztrálják a felhasználót, a módosítás napját, óráját és típusát); ugyanakkor regisztrálnak minden belépést
 • a személyes adatok nyomtátását kizárólag az erre a műveletre engedélyezett felhasználók végzik és kizárólag a hatályos törvényekben előírt célokból (számlák, árukísérő okiratok, kereskedelmi szerződések).
A társaság székhelye riasztó berendezéssel van ellátva, a személyes jellegű adatokat pedig elektronikus formában biztonságos, jelszóval védett fájlokban tárolják. A papírhordozón szereplő információkat speciális dossziékban tárolják, amelyekhez kizárólag a társaság titoktartási kötelezettséggel tartozó alkalmazottai férnek hozzá.

AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAI A SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK FELDOLGOZÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN

A felhasználók / lehetséges felhasználók személyes adatai feldolgozásának kontextusában az érintett személy az alábbi jogokkal rendelkezik:
 • Tájékoztatáshoz való jog - GDPR 13. és 14. cikkelye. Lehetővé teszi az érintett személyek számára, hogy megismerjék, akár már a begyűjtés pillanatától kezdve, hogy hogyan fogják felhasználni az adataikat, kinek fogják feltárni, vagy továbbítani ezeket, milyen jogokkal rendelkeznek az érintett személyek a feldolgozott adatok vonatkozásában stb.
 • A feldolgozott személyes jellegű adatokhoz való hozzáférési jog - GDPR 15. cikkelye. Lehetővé teszi az érintett személy számára, hogy megerősítést szerezzen a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ társaságtól arról, hogy feldolgozzák, vagy sem a rá vonatkozó személyes jellegű adatokat, és ha igen, hozzáférjen az illető adatokhoz és egyéb hasznos információkhoz;
 • Az adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez való jog - GDPR 17. cikkelye. Lehetővé teszi az érintett személy számára, hogy a TOPGENTI.RO SRL /Kft./ társaság törölje/helyesbítse a rá vonatkozó személyes adatokat, indokolatlan késedelem nélkül; Léteznek viszont kivételek is e szabály alól, mint amilyenek: egyes adatokat a nyilvánosság tájékoztatáshoz való jogának biztosítása céljából dolgoznak fel; az adatokat statisztikai vagy archiválási célokból dolgozzák fel; az adatokat valamely törvényes kötelezettség teljesítése céljából dolgozzák fel, illetve valamely jog megállapítása vagy bíróság előtti védelme céljából dolgozzák fel;
 • Az adatfeldolgozás korlátozásához való jog - 18 GDPR: Ön jogosult az adatfeldolgozás korlátozására abban az esetben, ha: (i) úgy véli, hogy a feldolgozott személyes adatok nem pontosak, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát; (ii) az adatkezelés jogellenes, de nem szeretné a személyes adatok törlését, ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; (iii) az adatkezelőnek már nincs szüksége az Ön személyes jellegű adataira a fent említett célokból, de Ön igényli azokat jogi követelése előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy (iv) Ön tiltakozott az adatfeldolgozás ellen, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben;
 • Az adatok hordozhatósági joga - GDPR 20. cikkelye. Azt a jogot képezi, mely szerint Önnek jogában áll megkapni a TOPGENTI.RO SRL társaságnak megadott személyes jellegű adatokat strukturált, folyamatosan használt és automatikusan olvasható formában, emellett az illető adatoknak egy más adatkezelő számára való továbbítási jogát is képezi, abban az esetben, ha az adatok feldolgozása az Ön hozzájárulásán alapszik vagy egy szerződés végrehajtásával kapcsolatos és azt automatikus eszközökkel végzik;
 • A feldolgozáshoz való hozzájárulás visszavonásának joga, ha a feldolgozás az Ön hozzájárulásán alapszik, anélkül, hogy befolyásolná az adott pillanatig végzett feldolgozás jogszerűségét;
 • A tiltakozáshoz való jog - a személyes jellegű adatok feldolgozása vonatkozásában - GDPR 21. cikkelye - az Ön sajátos helyzetével kapcsolatos okokból, amikor a feldolgozás jogos érdeken alapszik, valamint a tiltakozáshoz való jog, bármely pillanatban, az adatok közvetlen marketing célú feldolgozása ellen, ideértve a profilalkotást is;
 • Jog arra, hogy az érintett személy ne képezze automatikus adatfeldolgozáson alapuló döntés tárgyát, a profilalkotást is ideértve, amely az érintett személy vonatkozásában jogi következményekkel jár vagy hasonló módon jelentős mértékben befolyásolja az érintett személyt;
 • Panasztételhez való jog a Személyes Adatok Kezelésének Felügyeletéért Felelős Nemzeti Hatóságnál (ANSPDCP) és az illetékes bírói hatóságokhoz való fordulás joga.
Az adatvédelmi irányelv az alábbi adatvédelmi elveken alapszik:
 • Az adatfeldolgozás törvényes, helyes és átlátható módon történik;
 • A személyes adatokat kizárólag az előre meghatározott, egyértelmű és törvényes célokból gyűjtik be és azokat a továbbiakban nem dolgozzák fel e célokkal összeegyezhetetlen módon;
 • A személyes adatokat megfelelően, releváns módon és a feldolgozáshoz szükséges információkra korlátozódva gyűjtik be.
 • A személyes adatoknak helyesnek kell lennie, és ott, ahol szükséges, frissíteni kell azokat;
 • Minden szükséges eljárást elvégeznek annak érdekében, hogy késés nélkül biztosítsák a helytelen adatok törlését vagy helyesbítését.
 • A személyes adatokat olyan formában őrzik, amely lehetővé teszi az érintett személy azonosítását, de nem hosszabb ideig, mint a személyes adatok feldolgozási ideje;
 • Minden személyes adatot bizalmasan kezelnek és azokat oly módon tárolják, hogy biztosítva legyen a szükséges biztonság;
 • A személyes adatokat nem továbbítják harmadik felek számára, kivéve azt az esetet, ha ez szükséges a szerződés szerinti szolgáltatásnyújtás céljából;
 • Az érintett személyeknek joguk van hozzáférést kérni a személyes adataikhoz, joguk van helyesbíteni és törölni azokat, joguk van az adatfeldolgozás, illetve az adathordozás ellen tiltakozni vagy azt korlátozni.
A SZEMÉLYES JELLEGŰ ADATOK FELDOLGOZÁSÁRA NÉZŐ JELEN  NYILATKOZAT MÓDOSÍTÁSAI

A TOPGENTI.RO SRL /Kft./ fenntartja a jogot a jelen Nyilatkozat - Adatvédelmi irányelvek módosítására előzetes értesítés nélkül, a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Amennyiben a jelen nyilatkozat módosul, a TOPGENTI.RO SRL /Kft./  közzéteszi a weboldalon a frissített változatot. Kérjük, időnként tekintse át a Nyilatkozatot - Adatvédelmi irányelvet, vagy a Adona.hu weboldalán, vagy pedig azokon a helyeken, ahol elérhetőek a szolgáltatásaink, annak érdekében, hogy tájékoztatást nyerjen a legújabb változatról.

A fent említett jogok bármely pillanatban gyakorolhatók. E jogok gyakorlása céljából javasoljuk, hogy használja a www.adona.hu weboldalon található űrlapokat vagy küldjön értesítést elektronikus formában a következő címre: info@adona.hu, illetve írásban, keltezéssel és aláírással ellátva a következő címre: Str. Sirenelor u. nr 10-12 sz., Sector 5. kerület, București /Bukarest/.